skip to Main Content

تاسیسات مکانیکی ساختمان، جزو بخش هایی است که تاثیر مستقیم بر کیفیت زندگی ساکنین آن دارد. هنگامی که از آسانسور یا پله برقی بالا می روید یا با استفاده از شوفاژ یا کولر، دمای محیط را به تعادل می رسانید، شما مستقیماً با تاسیسات مکانیکی در تماس هستید.

ما در این مقاله قصد داریم به دلایل اهمیت تاسیسات مکانیکی، انواع آن، هزینه ها و نرم افزارهای طراحی آن بپردازیم. شما می توانید در صورت تمایل، با داشتن متراژ و تعداد طبقات پروژه تان، از طریق فرم استعلام قیمت آنلاین و رایگان تویوت، از هزینه های طراحی تاسیسات مکانیکی و دریافت برگه تعهد مکانیک نیز آگاه شوید.

سرفصل های این مقاله:

 

طراحی تاسیسات مکانیکی چیست

تاسیسات مکانیکی ساختمان، مجموعه ای از سازه ها و اجزایی است که با هدف بهبود سطح آسایش ساکنین، ساختار سیستم های داخلی ساختمان را بهینه می کند. طراحی و اجرای این عملیات نیاز به محاسبات دقیق و مهندسی دارد تا در قبال هزینه های انجام شده برای ساخت ساختمان، بهترین بازدهی به دست آید.

 

اهمیت تاسیسات مکانیکی

هدف از راه‌اندازی تاسیسات مکانیکی، افزایش ایمنی و راحتی ساکنین به وسیله‌ی متعادل سازی دمای محیط، پمپاژ آب به طبقات بالاتر، تامین آب سرد و گرم، تسهیل رفت و آمد بین طبقات و … می باشد. در صورتی که از تاسیسات و تجهیزات مکانیکی باکیفیت استفاده شود، طول عمر ساختمان افزایش یافته و نیاز به بازسازی بسیار کمتر می شود.

تجهیزات مکانیکی مناسب، بهره وری انرژی را در ساختمان افزایش می دهند و مصرف منابع را به حداقل می رسانند. به این ترتیب، هم هزینه های مربوط به قبوض را کاهش می دهند و هم اثرات منفی زیست محیطی ساختمان را به حداقل می رسانند.

 

انواع تاسیسات مکانیکی

نوع تاسیساتی که در ساختمان به کار می رود، به کاربری آن بستگی دارد. به طور کلی، انواع تاسیسات مکانیکی ساختمان عبارتند از:

  • تاسیسات سرمایشی و گرمایشی مانند شوفاژ، کولر آبی یا گازی
  • تاسیسات بهداشتی مانند آب و فاضلاب
  • تاسیسات آسانسور و پله برقی
  • تاسیسات گاز رسانی
  • تاسیسات آتش نشانی مانند اعلام حریق و اطفاء حریق
  • تاسیسات استخر، سونا، جکوزی
  • تاسیسات مربوط به آب نما و فواره
  • تاسیسات سیستم های بخار

 

هزینه طراحی تاسیسات مکانیکی

هزینه طراحی تاسیسات مکانیکی و همچنین هزینه برگه تعهد مکانیک مطابق با تعرفه سازمان نظام مهندسی محاسبه می شود. ولی هزینه اجرای تاسیسات مکانیکی، بسته به متراژ پروژه، کاربری و نوع تجهیزات متفاوت است. با این حال شما می توانید با استفاده از فرم استعلام قیمت تویوت، هزینه طراحی تاسیسات مکانیکی، برگه تعهد مکانیک و هزینه های هر مرحله دیگری در فرایند ساخت و ساز پروژه تان را به صورت آنلاین و رایگان محاسبه کنید. در صورت تمایل، روی دکمه زیر کلیک کنید.

نرم افزارهای طراحی تاسیسات مکانیکی

مدل سازی و طراحی تاسیسات مکانیکی معمولاً با استفاده از نرم افزارهای زیر انجام می شود:

نرم افزار اتوکد  (AutoCAD)

اتوکد در زمره بهترین نرم افزارها برای ترسیم نقشه‌های دو بعدی و سه بعدی است و به همین دلیل در اغلب رشته های مهندسی مورد استفاده قرار می گیرد. ترسیم انواع نقشه های مکانیکی مانند سیستم آبرسانی، لوله کشی، سیستم اطفای حریق و … در این نرم افزار امکان پذیر است.

 

نرم افزار رویت مپ  (Revit MEP)

رویت مپ دارای دو کاربرد مهم یعنی شبیه سازی تاسیسات مکانیکی و لوله کشی ساختمان است. به کمک رویت مپ می‌توان بخش‌های متفاوتی از ساختمان مانند سیستم‌های سرمایش و گرمایش، موتورخانه، شبکه فاضلاب، شبکه آبرسانی، شبکه گاز رسانی و … را مدل سازی کرد.

 

نرم افزار پایپ سایزر (Pipe Sizer)

هنگام طراحی تاسیسات مکانیکی، مهندسین می توانند از کریر یا رویت برای تعیین مشخصات لوله های مورد استفاده در شبکه استفاده کنند. در نرم افزار Pipe Sizer این قابلیت وجود دارد که قطر، جنس، ضخامت، سرعت سیال و تنش های وارد شده به لوله مشخص شود.

 

نرم افزار دیزاین بیلدر  (Design Builder)

دیزاین بیلدر از قدرتمندترین نرم افزارها در زمینه مدل‌سازی بار گرمایشی و سرمایشی و محاسبه میزان مصرف انرژی ساختمان به شمار می رود. این نرم‌افزار همچنین می تواند شرایط اقلیمی ساختمان را دریافت کند و متناسب با آن، میزان حرارت، رطوبت، روشنایی روز و چگونگی توزیع هوا را محاسبه کند.

 

نرم افزار کریر هپ (Carrier HAP)

این نرم افزار برای محاسبه بارهای برودتی و حرارتی ساختمان قابل استفاده است و امکان شبیه سازی ساده و ابتدایی از ساختمان به همراه وسایل و تجهیزات موجود در آن را دارد.

 

طراحی و اجرای تاسیسات مکانیکی جزو تخصصی ترین بخش های ساخت و ساز به شمار می رود و نیاز به دانش و تخصص گروهی از افراد مجرب و تحصیلکرده در زمینه مهندسی مکانیک و مهندسی برق دارد. تویوت با سالها تجربه‌ی ساخت و ساز از صفر تا صد ساختمان، قادر است کلیه مراحل طراحی تا اجرای کامل تاسیسات را طی کند و تاییدیه های لازم را برای دریافت پروانه پایان کار دریافت کند. فرم زیر راه ارتباطی ما با شماست!

Back To Top