skip to Main Content

نمای ساختمان، اولین چیزی است که افراد در مواجهه با ساختمان می بینند. نما به مثابه کارت ویزیت یک پروژه معماری است؛ زیرا یکی از نمادین ترین و متمایزترین عناصری است که در حافظه جمعی ثبت می شود.

بسیاری از سازندگان نیز به اهمیت نما واقف اند و پرداخت هزینه برای یک طراحی نمای حرفه ای را نوعی سرمایه گذاری برای ساختمان خود می دانند. نما علاوه بر زیبایی، نقش های کارکردی مهمی در میزان بهره وری انرژی، نور دریافتی داخل ساختمان و انتقال سر و صداهای بیرون دارد.

ما در مقاله زیر به اهمیت نما، هزینه طراحی نما و سبک های رایج طراحی نما پرداخته ایم. همچنین می توانید در صورت تمایل، از طریق فرم استعلام قیمت تویوت، هزینه طراحی نمای پروژه خود را به صورت آنلاین و رایگان برآورد کنید.

سرفصل های این مقاله:

نما چیست

نمای ساختمان، ظاهر بیرونی یا دیوار بیرونی ساختمان است که عمدتاً دارای در و پنجره می باشد. نماها از مصالحی مانند آجر، چوب، بتن، شیشه و فولاد ساخته می شوند؛ اما محدود به این موارد نیستند.

نمای بیرونی ساختمان، حکم هویت ساختمان را دارد. این نما باید در ابتدا با کاربری ساختمان هماهنگی داشته و به بیننده، کاربری ساختمان را القا کند. در نتیجه، طراحی نمای یک ساختمان اداری با یک ساختمان مسکونی یا تجاری متفاوت است.

همچنین طراحی نمای ساختمان باید با ساختمان های مجاور نیز همگون باشد. چرا که نمای ساختمان های مجاور یکدیگر، در نهایت فضای شهری را می سازند و بر روی زیبایی منطقه تاثیرگذارند.

 

اهمیت طراحی نمای ساختمان

نمای ساختمان نه تنها برای خود ساختمان، بلکه برای محیط اطراف و ساکنان آن نیز نقش های مهمی را ایفا می کند؛ از جمله:

زیبایی شناسی و هویت

رعایت استانداردهای زیبایی شناسی، اولین شرط یک نمای خوب است. ایجاد حس تعادل و هماهنگی بصری در نمای ساختمان می‌تواند کاربران را برای دیدن فضاهای درونی آن کنجکاو کند. همچنین یک نمای زیبا می تواند تاثیر مستقیمی بر میزان جذب مشتری و فروش واحدها -حتی با قیمت بالاتر- داشته باشد.

اما چگونه طراحی نمای خوب را تعریف کنیم؟ یک نمای خوب، علاوه بر زیبایی، پتانسیل انتقال پیام در مورد هویت ساختمان و صاحبان آن را دارد. برای مثال، استفاده از آینه در نما می تواند به ساختمان کمک کند تا با محیط اطراف خود ترکیب شود و حس احترام به همسایگان خود را نشان دهد. شفافیت ساختمان های شیشه ای و دیده شدن داخل آنها می تواند احساس اعتماد افراد را افزایش دهد و این برداشت را ایجاد کند که صاحبان آن، صادق و قابل اعتماد هستند. همچنین، استفاده از سنگ طبیعی در نما، می تواند احساس قدرت و دوام را منتقل کند.

محافظت از ساختار و فضای داخلی ساختمان

طراحی نمای خوب نقش مهمی در حفاظت از ساختمان و کمک به انطباق آن با مقررات سازه ای دارد. اگرچه نماهای ساختمان غیرسازه ای هستند، اما یک نمای خوب، می تواند به محافظت از سازه ساختمان در برابر نیروهای وارده مانند بادهای شدید کمک کند.

عایق صدا

نماها نقش حیاتی در جذب و کاهش صدا ایفا می کنند، به ویژه در محیط های شهری که سر و صداهای خارجی، نگرانی قابل توجهی محسوب می شود. با استفاده از مواد جاذب صدا مانند شیشه های آکوستیک یا پانل های تخصصی می توان محیطی آرام با حداقل انتقال نویز ایجاد کرد. نماها همچنین می توانند با ویژگی هایی مانند شکاف های هوا یا دیوارهای دوتایی، انتقال سرو صدا به محیط داخلی را کاهش دهند. با کاهش آلودگی صوتی، نماها به بهبود تمرکز، بهره وری و رفاه ساکنین کمک می کنند. 

بهره وری انرژی

نماهای ساختمانی با کارایی بالا و طراحی خوب می توانند به حفظ دمای داخلی کمک کنند و محیطی راحت را در تمام طول سال تضمین کنند. علاوه بر این، آنها می توانند نور طبیعی و منظره را برای سرنشینان فراهم کنند و رفاه و بهره وری آنها را بهبود ببخشند.

همچنین نماها نقش تعیین کننده ای در میزان نفوذ نور روز به داخل ساختمان دارند. با یک طراحی درست، نیاز به نور مصنوعی در ساعات روشنایی روز می تواند به شکل چشمگیری کاهش پیدا کند. به این ترتیب، هزینه های انرژی نیز در ساختمان کاهش می یابد.

 

هزینه طراحی نما ساختمان

هزینه طراحی نما به تعداد طبقات، اندازه ی بر پروژه و سبک نما بستگی دارد. با این حال شما می توانید با استفاده از فرم استعلام قیمت تویوت، هزینه طراحی نما و هزینه های هر مرحله دیگری در فرایند ساخت و ساز پروژه تان را به صورت آنلاین و رایگان محاسبه کنید.در صورت تمایل، روی دکمه زیر کلیک کنید.

.

سبک های طراحی نمای ساختمان

طراحی نمای کلاسیک

نمای کلاسیک، در زمره ی نماهای مجلل و گران قیمت محسوب می شود و هزینه آن به متراژ زمین، پلان، میزان جزییات و … بستگی دارد. در این سبک، از المان‌های معماری کلاسیک غرب مانند ستون های بلند، سرستون، مجسمه های سنگی و ورودهای مرتفع و باشکوه استفاده می شود.

همچنین از دیگر ویژگی های بارز این سبک، استفاده از رنگ های خنثی (سفید یا کرم) و مصالح سنگی مقاوم می باشد. سنگ طبیعی مرمر، گرانیت، تراورتن و سیمان سفید از مصالح پرکاربرد در نمای کلاسیک به شمار می روند.

طراحی نمای مدرن

این سبک برخلاف سبک کلاسیک، ساده و کاربردی است. از ویژگی های نمای مدرن، خطوط صاف، المان های نامتقارن و پرهیز از المان های تزئینی و پیچیده است. مصالح مورد استفاده در نمای مدرن عمدتا آجر، بلوک بتنی، شیشه، چوب و سنگ هستند.

هزینه طراحی و اجرای نمای مدرن به عوامل متعددی همچون متراژ پروژه و نوع مصالح و کیفیت آنها بستگی دارد.

طراحی نمای نئوکلاسیک

این سبک، تلفیقی از سبک مدرن و کلاسیک است. این سبک همچنان که در دسته ی نماهای لوکس قرار دارد، تزئینات پیچیده ی نمای کلاسیک را ندارد و ساده تر است. در سبک نئوکلاسیک المان های تزئینی کمتر است، خطوط آن صاف تر است، ستون های آن بلند اما تعدادشان کمتر است و تقارن کمتری نسبت به نماهای کلاسیک دارد. همچنین در نمای مدرن، معمولا از ترکیب یک الی چهار نوع مصالح استفاده می شود.

طراحی نمای مینیمال

سبک مینیمال، سبکی است که بر ایجاد ساختمان هایی کاربردی، ساده و بدون تزئینات تمرکز دارد. در این سبک، از خطوط و فرم های ساده استفاده می شود، رنگ‌ها معمولا خنثی هستند و کمترین تنوع مصالح وجود دارد. این مصالح اگر جزو مصالح طبیعی مانند چوب، سنگ و شیشه باشند، حس گرما و ارتباط با محیط را افزایش می دهند. همچنین می توان از تکرار عناصر برای ایجاد حس نظم و یکپارچگی بهره برد.

چنانچه پیشتر اشاره شد، طراحی نمای پروژه، تاثیر مستقیم بر روی قیمت و سرعت فروش رفتن ساختمان دارد. لذا پیشنهاد می شود برای طراحی نما از طراحان مجرب کمک بگیرید. شما نیز می توانید طراحی نمای پروژه خود را به تویوت بسپارید و از نتیجه ی منحصر به فرد آن لذت ببرید. فرم زیر راه ارتباطی ما با شماست!

Back To Top